miriamo -

Hva er ditt svar på: "går det bra?"Heisann :) 

I dag har vært en litt tøff dag, våkna gråtende på grunn av et mareritt og bare tenkt på alle jeg savner sida.. 
Så har jeg tenkt, hva er ditt svar på "går det bra?" er du ærlig og sier nei, eller tar du en hvit løgn å sier "å jada, alt er bra".
Jeg har fått spørsmålet flere ganger av mamma og søstrene mine, og da sier jeg det siste.
Men den løgnen ble fort røpt av mine blodskutte øyne og konstante tårer :P

Dette er ikke noe syte innlegg, for folk som tror/mener det. Meninga med dette innlegget er så lett at jeg lurer på hvorfor folk lyver om de minste tinga.
Jeg har blitt lyvd til mer enn jeg kan telle, og jeg lyver selv når jeg sier at alt er bra. For det er ikke alltid slikt.
Det er ikke alltid alle har det bra, det er ikke meninga at alle skal ha det bra hele tida. Du må kjenne smerte for å kjenne glede.

Jeg har tenkt mye i dag, tenkt mye på alt. Jeg har liggi i senga, ikke klart å gjøre noen ting. Jeg har grått så mye at jeg ikke vet om det er tårer igjen. Men alikevel så sier jeg at alt er bra?
Men sannheta er at det faktisk går bra, det er bra å savne noen. Det er bra å kunne vise følelser og det er bra å gråte.
 

Jeg satt og tenkte i stad: "Det er ikke ofte jeg lar ting vippe meg av pinnen, det var jo bare en drøm, hvorfor falt jeg nå?" men så kom jeg på det at alt er bare menneskelig. 
Folk er redd for å gråte, folk er redd for å vise følelser. Men det er ikke vits! Alle gråter, alle smiler, alle ler :)

Så vis følelsene dine, fortell hvis ting faktisk ikke går bra. Fortell når livet ditt er bra! Fortell til folk at de får deg til å smile, begynn å lev! begynn å tenke på deg selv og drite i hva alle andre mener, for i bunn å grunn, hvorfor skal du bry deg om dem hvis ikke du er fornøyd selv :)  

-Miriam

 • Lærerstreik- min oppriktige mening;  Heisann :) 

  Lærerstreiken fortsetter. Elever har fortsatt en veldig luftig lærerplan. Og viktig info kommer seg ikke ut til elevene engang? 

  Jeg er som sagt en av elevene som har lærere som streiker. 

  Jeg våkner opp til samme tid som jeg måtte ha gjort for å ha kommet meg på skolen, bare for å sjekke om streiken er avblåst eller ikke. I dag har jeg sitti sida jeg stod opp  for å ta igjen ting til skolen. Jeg har jobba meg igjennom kapittler som jeg ikke engang vet om jeg skal jobbe med, og grunnen til at jeg ikke vet det er fordi jeg ikke har fronter eller tilgang til pensum.. 

  Som jeg sa i mitt forrige innlegg, så synes jeg at det er fantastisk at lærerne streiker for noe de mener er rett. Det står jeg for. Men jeg synes at elevene bør ha en sjangs til å ta alt igjen. At de i allefall kan publisere pensum, eller studieark. For at vi elevene i allefall kan jobbe de som vil det. 

  Jeg har ikke fått tak i kontoret på skolen eller noen som faktisk kan fortelle meg hva pensumet er eller innloggings informasjon til fronter. 

  På videregående skoler er det tette planer, på 2 uker skal vi ha jobba vårs ferdig med 1 kapittel. Og det eneste faget jeg har (skriftelig) er spansk. I de andre faga aner jeg ikke hva jeg skal ha. Jeg aner ikke hvordan jeg skal jobbe med det og jeg forstår ganske lite av det jeg leser. 

  Så min oppriktige mening; er at jeg ønsker å få hjelp i fagene, og at lærerstreiken snart finner veiens ende. 

  //kilde: google.com// 

  Hva mener dere? 

  -Miriam

 • Lærer streik- Høl i huet eller "digg"?  Heisann :D 

  For noen elever så er det digg å ikke ha skole. Man slepper å opp klokka 6 for å rekke 7 bussen og sånn, noe som egentlig er ganske greit. 
  Jeg er en av mange elever i Norge som går på en skole som har streik. Jeg begynte på torsdag, 14.august. Første skoledag gikk ut på å høre på rektor snakke, studierektoren snakke og venting. Ingen visste helt hvem lærer som kom inn døra eller om det kom en lærer inn i det hele tatt. Alt var bare kaos og rør , rett og slett. Andre skoledagen hørte vi på rektoren snakke igjen, og studierektoren, vi skulle få informasjon av vaktmesteren på skolen om hvor nødutgangene var ogsånt. Ca. 100-200 elever (om ikke mer) satt og venta på en vaktmester som aldri kom. Mandagen etter så måtte klassen vår hente pc og bøker. Vi var en av de heldige klassene som henta bøkene klokka 09:00 og pcene rett etterpå. Andre klasser var ikke så veldig heldige, de måtte hente bøkene 08:30 og pcene 10:30, noe som vil si at de var nødt å vente på skolen i ca. 2 timer fordi tidsrommet ikke var langt nok til å stikke til byen ellerno.

  Etter vi hadde henta bøkene og pcen kunne vi stikke hjem. På tirsdagen så hadde vi time, den første timen i dette skoleåret. Og det var fremmedspråk (i mitt tilfelle spansk). Så jeg hadde én time den dagen, og det var som sagt spansk. Onsdagen skulle vi ha fotografering klokka 10:30-11:00. Og på torsdag hadde vi to timer, gym og spansk. Og jeg husker ikke om jeg måtte på skolen på fredag eller ikke.

  Med enkle ord: Vi har en veldig luftig timeplan. Så denne uka har jeg bare spansk på tirsdag og spansk og gym på torsdag.

  En av grunnene til at lærerene streiker er for å fokusere på vårs, altså elevene. Alt skal være til det beste for oss. Og det er flott det, det at de streiker og alt sånt synes jeg er fantastisk. Men hvis de virkelig hadde tenkt på vårs elever hadde de prøvd å fått dette fort ferdig. 

  Mange elever har en tidlig time og en seinere på dagen, noe som egentlig bare (etter min mening) er høl i huet. 

  Jeg synes at alt dette går for mye utover oss elever, og det er noen elever som allerede har slutta på skolen pga dette.   //kilde: google.com// 

  Hva mener dere? Er det digg med streik? Eller bør lærerne ta beina på nakken og komme seg i arbeid? 

  -Miriam
 • hits