miriamo -

Hva kan du se deg selv som om 10/20 år?Nå er dagen kommet, 1. mars.. 1.mars, en av de mest avgjørende datoene i en tenårings verden. 
1.mars er dagen da søknaden skal leveres, søknaden til ditt voksne liv. Du er nå snart ferdig på grunnskolen og må søke vidregående. Valget er vanskelig og veldig avgjørende. Hjernene og kroppene våres er fortsatt i prosessen som kalles pubertert, hormoner og viktigheten av å "passe inn" utgjør 50% av hva du velger og presset fra foreldre, lærere og venninner utgjør en 40% av ditt eget valg. Valget som skal vare hele livet ut, valget som avgjør om du skal sitte på kassa på europris eller om du skal være politiker i noe jeg liker å kalle "after life" eller livet som voksen. Livet etter barndommen, livet etter du bor gratis sammen med foreldrene, livet etter å få mat servert..

Jeg har selv sitti å hatt flere debatter med meg selv, svettende og nærvøs har jeg sitti på AKKURAT denne datoen og lurer på om jeg har valgt rett. Jeg var så usikker, folk rundt meg skulle "hjelpe" meg, men jeg ble bare mer og mer usikker. Så jeg gikk for studiespesialisering fordi det var den "safeste" linja hvis du ikke vet hva du skal vidre. Jeg kan nå ett år senere fortelle dere at jeg valgte feil og at jeg burde tenkt litt klokere Jeg er en av de heldige som fant det ut ganske tidlig at jeg ikke ville komme meg noen vei etter 3 år med studiespess.. Fant ut relativt tidlig at det ikke var det jeg ville. Karakterene mine falt og jeg så alt rase sammen allerede i oktober. Jeg er en stolt person, så jeg ville ikke inrømme det, tilogmed ikke for meg selv, men nå den uka som var inrømmet jeg det for meg selv. Jeg snakket med rådgiver og bestemte meg for å følge hjertet mitt. Så nå skal jeg bytte linje og begynne på nytt, med blanke ark og blikket mot mål og bare tenke på hva jeg selv vil med livet mitt. 
Uavhengig hva folk sier er det ikke verdens undergang om du velger feil linje. Om du innser det før høstferien, flott, da er det lettere å få bytta fortere, men om du ikke innser det før oktober/november er det ikke verdens ende. Bare FOR ALL DEL IKKE DROPP UT. Det gjør det så vakent mye mer komplisert å komme inn på skolen igjen, hold ut resten av året og ikke la karakterene dine falle mer. 

Folk sier alltid at det er kjempe viktig at du velger riktig med en gang, ikke hør på det. Det er ikke alltid lett å se ting med en gang. I desember innså jeg at om jeg fullførte 3 år med studiespesialisering så kom jeg ikke til å være noe. Nå har jeg tenkt å gå yrkesfaglig og faktisk være noe når jeg er ferdig med de 4 åra. Bare følg instinktene dine og IKKE la deg vippe av pinnen. Ting ordner seg og ting kommer til å gå bra!

Hvis det er noen spørsmål er det bare å sende en mail: ottersenmiriam@hotmail.com eller bare gi en liten kommentar, så skal jeg hjelpe så godt jeg kan :)  

 • Tips til syvsovere (:  Jeg er VELDIG glad i å sove, jeg er et B menneske selv og forsover meg veldig lett. Når jeg gikk på ungdomsskolen begynte jeg 08:30, jeg pleide å VÅKNE 08:15 å rakk fortsatt skolen, og dette er hvordan:

  1. PLANLEGG RUTA
  -Alle kriminelle har en fluktrute, det er kjekt å ha en "morgenkrise rute", finn den raskeste veien til skolen, tenk på klærna du skal bruke og finn dem innen 30 sekunder. 

  2. HA PARFYME I JAKKELOMMA
  -Om du har parfyma du skal bruke i jakkelomma kan du spraye den på veien til skolen :)

  3. HA EN RASK SMINKE RUTINE
  -Om du MÅ ha sminke på, ta på deg noe raskt. Selv tok jeg på øyenskygge, gjorde bryna, eyeliner og mascara, i de værste tilfellene brukte jeg bbcream og et lett lag med pudder. 

  4. MULTITASK!!!
  -Dette er det viktigste steget! Jeg tok med skoa inn på do, tok på de mens jeg tissa (ehehe :3 her er man brutally honest) Du finner alltid ting du kan gjøre mens du gjør noe annet. Du kan også kle på deg mens du pakker skole sekken. 

  5. SPIS PÅ VEIEN 
  - Om du ABSOLUTT må ha i deg frokost, så ta med skiva ut døra og spis den på veien.

  6. SPAR TID DER DU KAN SPARE TID  Så om du nå forsover deg, frykt ikke :) Dette hjelper, gjort dette selv i 11 år, haha :) 

  Ha en fortsatt god kveld :D <3 

  -Miriam 
 • hits